לקישורים נוספים...

חברים

מסעדות איטלקיות: ±מפה 03-5248818 תל אביב-יפו אוסטריה דה פיורלה ±מפה 03-5251166 תל אביב-יפו איל פסטיו ±מפה 03-5273394 תא ארנסטו 90 (בר יהודה) ±מפה 03-5175096 תא ביג מאמא ±מפה 03-5178486 תל אביב-יפו בליני ±מפה 03-5201169 תא בליסמה ±מפה 09-9588337 הרצלייה דומינו פיצה ±מפה 04-6290977 זכרון יעקב הבית ביקב 1882 ±מפה 09-9573818 הרצליה טאבולה ±מפה 03-5614512 תא טרטוריאה ±מפה 03-6990777 תא לה פונטנה ±מפה 09-9570435 הרצליה פיתוח לה פסטה פרסקה ±מפה 03-5615282 תא מזאלונה ±מפה 03-6475969 תא מזטי ±מפה 03-5257575 תא סבארו ±מפה 03-6876099 תא ספגטים ±מפה 03-6499420 תל אביב-יפו ספגטים ±מפה 09-7405766 הוד השרון ספגטים קפה ±מפה 03-5756060 רמת גן ספגציה ±מפה 03-6415555 רמת אביב פביו ±מפה 03-9653410 ראשון לציון פורמג'ו ±מפה 09-8625251 נתניה פיצה האט ±מפה 03-5104262 תא פיצה האט ±מפה 08-9468698 רחובות פיצה האט ±מפה 03-6732111 רמת גן פיצה האט ±מפה 09-9547140 הרצליה פיצה האט ±מפה 09-740768
השף הצעיר
עוגת תפוחים וקצף
 

עוגת תפוחים וקצף

חומרים:3 יח' חלמונים(צהוב של הביצה) , 150ccשמן,150 גר" מחמאה , 450 גר" קמח, 5 גר" אבקת אפייה , תמצית וניל, גרידת לימון, 50 גר" סוכר, 15 גר" אינסטינט פודינג וניל.

אופן ההכנה:

-         את כל החומרים מערבבים ביחד ולשים עד שהבצק המתפורר מתאחד לגוש אחיד.

מילוי תפוח העץ:

-לוקחים 6 תפוחי עץ קולפים אותם מוצאים את הגרעינים ומגרדים אותם בפומפייה או במעבד מזון מוסיפים 3 כפות סוכר 3 כפות פירורי לחם(או פירורי טורט) 1/2 כפית קינמון ניתן להוסיף אגוזים וצימוקים ולערבב ביחד.

- 2/3 מהבצק מרדדים על תבנית אפייה רצויי עגולה ממלאים את הבסיס במילוי תפוחיי העץ .

-1/3 מהבצק שנשאר סוגרים את העוגה מכניסים לתנור בחום של 180 מע' ל 40-45 דק', לאחר שמוצאים את העוגה מקציפים 3 חלבונים עם 3 כפות סוכר עד קבלת קצף יציב מורחים שכבה יפה על העוגה ומחזירים את העוגה לתנור ל10 דקות ב160 מע'.

סריליון סטייק ברוטב חמאת בוטנים על מצע טרין פיטריות

סריון סטייק

חומרים :

*   סטייק סינטה נקי במשקל 300 – 500 גר' מתובל ב המון פלפל גרוס ומעט מלח.

 

אופן הכנה :

*   סוגרים במעט שמן סויה מכל הכיוונים.

*   ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 8 – 10 דקות.

*   רצוי לתת לבשר מנוחה של 10 דקות לפני ההגשה.

 

רוטב חמאת בוטנים

חומרים :

*   3 כפות חמאת בוטנים.

*   2 כפות סוכר חום.

*   כוס יין אדום.

*   חצי כוס שמנת מתוקה.

*   חופן כוסברה אשה.

*   פלפל גרוס.

 

אופן הכנה :

*   על משטח טיגון של הסטייק מניחים את חמאת הבוטנים והסוכר ומערבבים היטב.

*   על אש נמוכה מוסיפים יין אדום בהדרגה תוך כדי ערבוב, כוסברה ולבסוף שמנת מתוקה.

*   מרתיחים עד לסמיכות רצויה ומורידים מהאש.

 

טריו פטריות

חומרים :

*   150 גר' פטריות פורטבלו אמנסה.

*   150 גר' פטריות יער אמנסה.

*   350 גר' פטריות שמפניון אמנסה.

*   100 גר' בצלי שאלוט אמנסה.

*   חצי כוס שמן זית.

*   2 יח' צ'ילי קצוץ.

*   חופן פטרוזיליה.

*   מלח, פלפל גרוס.
קורדון בלו :
 

קורדון בלו :

חומרים :

*   חזה שלם מעוף אחד.

*   2 פרוסות חזה אווז.

*   4 חלמונים .

*   50 גרם חמאה.

*   כפית חרדל.

*   מלח ופלפל.

*   לציפוי אנגלי – קמח ביצה ופירורי לחם .

 

אופן הכנה :

*   בעזרת סכין יוצרים כיס בחזה העוף.

*   את החלמונים התבלינים והחמאה מערבבים למחית חלקה.

*   מורחים בתוך הכיס שיצרנו את המחית וממלאים בפרוסת חזה אווז.

*   מצפים ציפוי אנגלי.

*   מטגנים עד להזהבה.

* את הקמח אפשר לתבל בעזרת אבקת מרק ומלח
שניצל הונגרי
 

שניצל הונגרי

חומרים :

*   1 יח' חזה הודו/ עוף פרוס למנות.

*   פפריקה מתוקה.

*   מרגרינה 50 גר'.

*   קמח 50 גר'.

*   אווז מעושן 100 גר'.

*   פלפל ירוק 100 גר'.

*   נוזל חום.

*   1 כוס רסק עגבניות.

*   שמנת פרווה/ מתוקה.

*   1 בצל ברנואז.

 

אופן הכנה :

*   מתבלים את הקמח בפפריקה, מלח, פלפל וטובלים את הכתיתה  מכל הכיוונים.

*   סוגרים בעזרת שמן רותח או מרגרינה.

*   שומרים במקום חם.

*   רוטב עגבניות – מטגנים בצל, פלפלים, אווז ומוסיפים רסק עגבניות, נוזל ושמנת, מתבלים, ניתן להוסיף בזיליקום.

*   מניחים מעט רוטב בצלחת ועליו מניחים את הכתיתה או ההפך.

חזה הודו ממולא
 

חזה הודו ממולא

חומרים :

*   1 יח' חזה הודו.

*   150 גר' חזה הודו טחון.

*   30 גר' פטריות.

*   1 חלבון מביצה קשה.

*   חזה אווז מעושן ברנואז.

*   20 גר' זיתים שחורים.

*   רבע חבילה שמיר אשה.

*   400 גר' ירקות שורש. (גזר, שורש פטרוזיליה, סלרי, כרישה) ג'ולייאן.

*   חצי כוס עד כוס יין לבן.

*   מלח, פלפל, שום.(ניתן להוסיף למילוי).

 

אופן הכנה :

*   מטגנים את הפטריות וחותכים אשה.

*   מרתיחים מים וחולטים את הזיתים השחורים 3 דקות וחותכים אשה.

*   מערבבים את חומרי המילוי, בשר טחון, פטריות, זיתים, חלבון ביצה, חזה אווז מעושן, שמיר.

*   יוצרים כוס בתוך חזה הודו, ממלאים עם המילוי.

*   בעזרת חוט שפגאט תופרים את הפתח.

*   קושרים בחוט ומחזיקים באוויר ובעזרת מצקת יוצקים שומן חם לסגירה עד שהבשר מתכווץ וסגור היטב.

*   את ירקות השורש מקפיצים במחבת עם מעט יין לבן שום מלח, פלפל.

*   דרך ראשונה – מניחים את הנתח על תבנית מרופדת בירקות השורש מוזגים מעל את כוס היין.

*   דרך שניה – מניחים בתבנית בלי ירקות השורש ומוזגים פנימה את כוס היין.

*   צולים בשיטת GLACE בתנור שחומם מראש ל 160.

*   שיטתGLACE  - מניחים בתנור וכל כ 10 דקות בוזקים מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית על הנתח עד להגעת צבע צהבהב מבריק.

מגישים כ 3 פרוסות למנה יחד עם הירקות המוקפצים
חזה מולארד ברוטב צ'ילי וסויה
 

חזה מולארד

חומרים :

*   1 יח' חזה מולארד.

 

אופן הכנה :

*   חורצים על גבי השומן בצורת שטי וערב.

*   סוגרים על גבי מחבת לוהטת.

*   צולים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כ 10 דקות.

*   מגישים שמרכז המולארד נא.

 

רוטב צ'ילי וסויה

חומרים :

*   2 כוסות סוכר.

*   כוס מים.

*   רבע כוס רוטב סויה.

*   כוס חומץ.

*   לימון סחוט.

*   5 שיני שום אשה.

*   חופן ג'ינג'ר אשה.

*   6 יח' פלפל צ'ילי אשה.

 

אופן הכנה :

*   את כל החומרים מערבבים יחד ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ – 10 דקות או עד סמיכות רצויה.
עוף ממולא.
 

עוף ממולא.

חומרים

*   1 עוף מפורק מעצמות.

*   300 גר' בשר טחון עוף/ הודו.

*   שמיר אשה.

*   300 גר' פירות יבשים חתוכים קוביות (מישמש, שזיפים, צימוקים).

*   1 כוס כבד עוף חתוך קוביות.

*   1 בצל ברנואז.

*   1 גזר ברנואז.

*   1 סלרי ברנואז.

*   נייר פרגמנט.

*   נייר כסף.

*   שמן + פפריקה.

 

אופן הכנה

*   מערבבים את כל החומרים יחד חוץ מהשמן והפפריקה.

*   ממלאים את העוף.

*   מורחים על העוף תערובת שמן ופפריקה.

*   עוטפים בנייר פרגמנט.

*   עוטפים בצורת סוכריה ומהדקים חזק עם הנייר כסף.

*   מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

*   צולים בין שעה לשעה וחצי.

*   מוציאים וחותכים לפרוסות.

 

הערות

*   אפשר להכניס למילוי אורז מבושל מראש וככה המילוי יהיה יותר אוורירי.

*   אפשר לטגן את הירקות לפני מילוי העוף.

נתחוני עוף בנוסח המלך
 

נתחוני עוף בנוסח המלך

חומרים :

*   600 גר' חזה עוף חתוך לרצועות.

*   שמן לטיגון 50 סמ"ק.

*   יין לבן 50 סמ"ק.

*   פלפל ירוק ופלפל אדום 120 גר'  ג'וליאן.

*   150 גר' פטריות שמפיניון אמנסה.

*   130 סמ"ק רוטב יסודי לבן מעוף.

*   120 סמ"ק שמנת מתוקה/צמחית.

*   פפריקה מתוקה.

 

אופן הכנה :

*   מתבלים את הנתחונים בפפריקה.

*   מקפיצים בנפרד במעט שומן חם פלפלים אדום וירוק והשמפיניון.

*   מוסיפים לרוטב הלבן את השמנת בעזרת השוואת טמפרטורה.

*   מקפיצים את הנתחונים במחבת עם שומן רותח לאחר שהבשר זהוב מוסיפים את הפלפלים והשמפיניון.

*   מוסיפים יין לבן להמסת המשקע ולאחר חימום קצר מוסיפים רוטב.

*   מגישים עם אורז (פחממה סופחת).

עוף הגל החדש עם רוטב עידית
 

תרנגולת מבושלת ברוטב עידית :

חומרים :

*   1 עוף מס' 2.

*   1 גזר קארה.

*   1 סלרי קארה.

*   1 כרישה קארה.

*   1 בצל קארה.

*   עלי דפנה + פלפל אנגלי .

*   נוזל לבן מעוף.

 

אופן הכנה :

 

*   בסיר מניחים את העוף הירקות והתבלינים.

*   מוסיפים נוזל רותח ומבשלים על אש בינונית עד ריכוך העוף.

*   מוציאים את העוף מצננים וחותכים לרבעים.

*   מגישים עם רוטב עידית.

 

רוטב עידית :

חומרים :

*   80 גר' שומן.

*   100 גר' קמח.

*   1 ליטר נוזל לבן מעוף.

*   1 כוס שמנת.

*   מלח פלפל אגוז מוסקט.

 

אופן הכנה :

*   מחממים שומן ומוסיפים את הקמח ליצירת רביכה.

*   פותחים עם נוזל קר וחם.

*   מבשלים 15 דקות עד 20 דקות להעלמת טעם הקמח.

*   משפרים טעם.

*   מוסיפים שמנת.

סלט חצילים יווני
 

סלט חצילים יווני

חומרים :

*   1 חציל בינוני עד גדול קלוף ופרוס אמנסה 1 סנטים.

*   מעט קמח.

*   1 T.C.        

*   50 גר' זיתים ירוקים מגולענים.

*   150 CCמים.

*   4 שיני שום אשה.

*   פטרוזליה אשה.

*   100 CC יין לבן.

*   50 סמ"ק חומץ.

 

אופן הכנה :

*   את החציל המקומח מטגנים בשמן עמוק לצבע זהוב ומעבירים לנייר סופג.

*   את כל חומרי התחמיץ מלבד ה T.C. והפטרוזליה מרתיחים פעם אחת ומתבלים, מסירים מהאש.

*   מוסיפים T.C. ופטרוזליה.

*   יוצקים על החצילים ומעבירים לקירור.

*   מגישים כסלט או כמנה ראשונה.

 

< קודם 1 2 3 4 הבא >
חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש