לקישורים נוספים...

חברים

מסעדות איטלקיות: ±מפה 03-5248818 תל אביב-יפו אוסטריה דה פיורלה ±מפה 03-5251166 תל אביב-יפו איל פסטיו ±מפה 03-5273394 תא ארנסטו 90 (בר יהודה) ±מפה 03-5175096 תא ביג מאמא ±מפה 03-5178486 תל אביב-יפו בליני ±מפה 03-5201169 תא בליסמה ±מפה 09-9588337 הרצלייה דומינו פיצה ±מפה 04-6290977 זכרון יעקב הבית ביקב 1882 ±מפה 09-9573818 הרצליה טאבולה ±מפה 03-5614512 תא טרטוריאה ±מפה 03-6990777 תא לה פונטנה ±מפה 09-9570435 הרצליה פיתוח לה פסטה פרסקה ±מפה 03-5615282 תא מזאלונה ±מפה 03-6475969 תא מזטי ±מפה 03-5257575 תא סבארו ±מפה 03-6876099 תא ספגטים ±מפה 03-6499420 תל אביב-יפו ספגטים ±מפה 09-7405766 הוד השרון ספגטים קפה ±מפה 03-5756060 רמת גן ספגציה ±מפה 03-6415555 רמת אביב פביו ±מפה 03-9653410 ראשון לציון פורמג'ו ±מפה 09-8625251 נתניה פיצה האט ±מפה 03-5104262 תא פיצה האט ±מפה 08-9468698 רחובות פיצה האט ±מפה 03-6732111 רמת גן פיצה האט ±מפה 09-9547140 הרצליה פיצה האט ±מפה 09-740768

איטלקי

ראשי >איטלקי
 

בצק לפסטה 1

חומרים :

*   1 ק"ג קמח.

*   קורט מלח.

*   2 ביצים.

*   5 חלמונים.

*   6 כפות שמן.

 

אופן הכנה :

*   יוצרים גומה במרכז הקמח ושופכים את כל המרכיבים.

*   מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

*   עוטפים בנייר פרגמנט ומניחים במקרר לשעה לפחות.

 

בצק לפסטה 2

חומרים :

*   500 גרם קמח.

*   5 ביצים.

*   כף שמן.

*   מעט מלח.

 

אופן הכנה :

*   יוצרים גומה במרכז הקמח ושופכים את כל המרכיבים.

*   מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

*   עוטפים בנייר פרגמנט ומניחים במקרר לשעה לפחות.

 

הערות

*   פסטה ירוקה – מוסיפים 300 גר' תרד חלוט, סחוט, קצוץ.

*   פסטה סגולה – מוסיפים 2 סלקים מבושלים קצוצים.

*   פסטה אדומה – מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות.

*   עם משתמשים בקמח דורום, קילו קמח על 7 ביצים.

*   עם רוצים פסטה בצבעים מורידים מכמות הביצים וסוחטים היטב את התוספת.

 

רוטב מילינז

חומרים :

*   1 בצל ברנואז.

*   1 כוס פטריות אמנסה.

*   חצי כוס טבעות זיתים שחורים. (לא חובה).

*   1 כוס T.C. קוביות/ טחון.

*   1 כוס רסק עגבניות.

*   בזיליקום או עלים או חתוך שיפונד.

*   אפשרות צ'ילי קצוץ.

*   מלח, פלפל, אורגנו, שום פרוס, שמן זית.

 

אופן הכנה :

*   מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים את הירקות בסדר הבא בצל, פטריות ושום.

*   מוסיפים T.C. ורסק עגבניות.

*   מוסיפים זיתים שחורים ובזיליקום ומוסיפים מים עד סמיכות רצויה.

*   מתבלים.

*   מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 15 עד חצי שעה.

 

 

הערות

*   מילנז + שמנת מתוקה = רוטב רוזה.

*   מילנז + צ'ילי(פלפל ירוק חריף) = רוטב אריבאיטה.

 

רוטב בולונז - רוטב בשר איטלקי

חומרים :

*   600 גר' בשר בקר טחון.

*   100 גר' בצל אשה/ טחון.

*   100 גר' גזר אשה/טחון.

*   100 גר/ סלרי אשה/טחון.

*   1 כוס יין אדום.

*   1 כוס רסק עגבניות.

*   1 כוס T.C. קוביות/ טחון.

*   שמן זית.

*   מלח, פלפל שחור, אורגנו, עלי דפנה, שום פרוס.

 

אופן הכנה :

*   מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את ירקות השורש.

*   מוסיפים את הבשר בשלבים ומועכים בעזרת מזלג עד שיתפורר.

*   מוסיפים רסק עגבניות, T.C. ומערבבים היטב.

*   מוסיפים יין אדום ותבלינים ומבשלים על אש קטנה כשעה.

 

הערות

*   עם חסר נוזלים מוסיפים יין אדום או T.C. או מים.

 

רוטב נפוליטנה

חומרים :

*   3 כוסות T.C. קוביות/ טחון.

*   חצי כוס רסק עגבניות.

*   כוס שמן זית.

*   7 – 13 עלי בזיליקום.

*   מלח, פלפל, שום פרוס.

 

אופן הכנה :

*   מחממים מעט שמן זית ומוסיפים שום, עגבניות וחצי כוס רסק עגבניות.

*   מוסיפים את יתרת השמן לאט עד שנבלה לגמרי ברוטב ומוסיפים בזיליקום.

*   מתבלים.

*   מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ רבע שעה.

 

רוטב קרבונרה

חומרים :

*   100 גר' בשר מעושן.

*   1 כוס שמנת מתוקה.

*   מעט קמח.

*   מעט שמן זית/ רגיל.

*   חצי כוס יין לבן.

*   מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, שן שום אשה.

 

אופן הכנה :

*   מקפיצים את הבשר המעושן בשמן זית, מוסיפים קמח ויוצרים רביכה.

*   פותחים רביכה בעזרת שמנת מתוקה.

*   מתבלים.

*   מבשלים כ 10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

*   מוסיפים יין לבן.

 

רוטב פסטו

חומרים :

*   חצי קילו בזיליקום.

*   כוס שמן זית.

*   400 גר' צנובר מוקפץ.

*   5 שיני שום.

*   מלח, פלפל.

*   גבינת פרמז'ן (לא חובה).

 

אופן הכנה :

*   במעבד מזון מניחים את הבזיליקום השום והצנוברים וטוחנים למחית.

*   מוסיפים תבלינים וגבינה, ושמן זית טוחנים היטב.

 

הערות

*   ניתן לחמם את הפסטו על מחבת ולהוסיף מעט שמנת מתוקה.

 

לזניה חצילים בולונז

חומרים :

*   3 חצילים קלופים ומטוגנים בשמן זית עד להשחמה.

*   בולונז מוכן.

*   כ 3 כוסות רוטב נפוליטנה.

*   חבילת עלי לזניה.

*   גבינת פרמז'ן מגוררת או ערבוב 3 סוגי גבינה מגוררות (צהובה, פרמז'ן, מוצרלה).

 

אופן הכנה :

*   שופכים מעט רוטב נפוליטנה בתבנית ומסדרים מעל עלי לזניה.

*   שופכים מעט רוטב בולונז ומסדרים מעל חצילים מפזרים מעט גבינה.

*   מסדרים עוד שתי שכבות של עלי לזניה, בולונז, גבינה.

*   אפשרות ראשונה – מפזרים המון גבינה עד כיסוי בשיכבה האחרונה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהגבינה מזהיבה.

*   אפשרות שניה – סוגרים שכבה אחרונה בעלי לזניה ומעל מעט רוטב נפוליטנה, סוגרים התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה, בהגשה בוזקים מעל רוטב עגבניות או שמנת לפי בחירה.

 

הערות

*   בשביל לקבל לזניה יציבה רצוי לקרר הלזניה ואז לחתוך ולחמם.

 

ברוסקטה

חומרים :

*   2 T.C. קוביות/ טחון.

*   מעט פסטו.

*   מלח, פלפל שחור, שמן זית, חומץ בלסמי.

*   עלי רוקט.

*   פוקצ'ה או בגט חתוך לפרוסות קלוי או טרי.

 

אופן הכנה :

*   מערבבים את כל החומרים יחד חוץ מהפסטו והבגט.

*   מורחים על כל פרוסת בגט מעט פסטו ומסדרים על צלחת.

*   בוזקים מעל את הסלט.

 

הערות

*   במקום סלט ניתן על כל פרוסת בגט חציל, פלפל, בטטה אנטיפסטי ומעט פרמז'ן ומקרימים בתנור.

 

רוטב פולו רוסו (4 מנות)

חומרים :

*   פטוצ'יני או רביולי מבושל.

*   1 חזה עוף רצועות דקות.

*   חצי כוס עגבניות מיובשות ג'וליין.

*   1 כוס פטריות אמנסה.

*   20 גר' חמאה.

*   מעט קמח.

*   4 עלי בזיליקום שלמים/ שיפונד.

*   2 כוסות שמנת מתוקה.

*   מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, שום פרוס.

 

אופן הכנה :

*   מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות העוף יחד עם השום.

*   מוסיפים פטריות ואת שאר החומרים מלבד הקמח והפסטה.

*   מערבבים קמח עם מעט שמנת ומוסיפים עד לסמיכות רצויה (לא סמיך מידי כי הרוטב מסמיך שמקפיצים עם הפסטה).

*   מקפיצים במחבת את הפסטה עם רוטב עד לסמיכות רצויה ומגישים.

 

רוטב אוליו אליו

חומרים :

*   1 כוס ספגטי מבושל.

*   4 שיני שום פרוס.

*   חצי כוס שמן זית.

*   מלח, חצי כפית פלפל חריף.

 

אופן הכנה :

*   מטגנים הפלפל והשום בשמן זית מוסיפים הספגטי ומקפיצים קלות.

*   משפרים תיבול בעזרת מלח.

השף הלבן
הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש