לקישורים נוספים...

חברים

מסעדות איטלקיות: ±מפה 03-5248818 תל אביב-יפו אוסטריה דה פיורלה ±מפה 03-5251166 תל אביב-יפו איל פסטיו ±מפה 03-5273394 תא ארנסטו 90 (בר יהודה) ±מפה 03-5175096 תא ביג מאמא ±מפה 03-5178486 תל אביב-יפו בליני ±מפה 03-5201169 תא בליסמה ±מפה 09-9588337 הרצלייה דומינו פיצה ±מפה 04-6290977 זכרון יעקב הבית ביקב 1882 ±מפה 09-9573818 הרצליה טאבולה ±מפה 03-5614512 תא טרטוריאה ±מפה 03-6990777 תא לה פונטנה ±מפה 09-9570435 הרצליה פיתוח לה פסטה פרסקה ±מפה 03-5615282 תא מזאלונה ±מפה 03-6475969 תא מזטי ±מפה 03-5257575 תא סבארו ±מפה 03-6876099 תא ספגטים ±מפה 03-6499420 תל אביב-יפו ספגטים ±מפה 09-7405766 הוד השרון ספגטים קפה ±מפה 03-5756060 רמת גן ספגציה ±מפה 03-6415555 רמת אביב פביו ±מפה 03-9653410 ראשון לציון פורמג'ו ±מפה 09-8625251 נתניה פיצה האט ±מפה 03-5104262 תא פיצה האט ±מפה 08-9468698 רחובות פיצה האט ±מפה 03-6732111 רמת גן פיצה האט ±מפה 09-9547140 הרצליה פיצה האט ±מפה 09-740768

סושי

ראשי >סושי
סוגי סושי
 

סושי אינרי                                                                            

חומרים :

*   אצה

*   אורז

*   ביצי דגים (רצוי שתי סוגים).

*   מטבל אינרי.

 

אופן הכנה :

*   עוטפים כדור אורז באצה ומשאירים רווח קטן מלמעלה.

*   ממלאים מלמעלה את האורז ברוטב הלינארי שהכנו.

*   מוסיפים מעט ביצי דגים.

*   הערה : מכינים בלי מחצלת בכלל.

 

סושי קונוס                                                                          

חומרים :

*   אצה

*   אורז

*   מילוי.(ירקות, דגים).

 

אופן הכנה :

*   יוצרים צורת קונוס מהאצה וסוגרים.

*   ממלאים באורז ויוצרים גומה קטנה

*   ממלאים  איך שרוצים (עדיף בשלל צבעים) טונה אדומה , מלפפון, גזר, פלפל.

*   מגישים.

*   הערה : מכינים בלי מחצלת בכלל.

 

 

סושי אין סייד אאוט סייד (קליפורניה)                                 

חומרים :

*   אצה.

*   אורז.

*   מילוי.(ירקות, דגים).

 

אופן הכנה :

*   מניחים אצה, עליה מניחים אורז ומעט פירורי לחם הופכים את האצה ככה שהאורז יהיה כלפי חוץ.

*   על האצה מניחים את המילוי.

*   מגלגלים ומגישים.

*   הערה : סושי זה מכינים עם מחצלת עטופה בניילון.

 

נגירי                                                                           

חומרים :

*   אצה (עם רוצים).

*   אורז.

*   טונה אדומה, סלמון, אבוקדו.

*   ווסאבי.

*   ביצי דגים (רצוי).

 

אופן הכנה :

*   מכינים "ביצה" מהאורז המניחים בין שני האצבעות למען יצור הצורה.

*   בכל "ביצה" מניחים עיגול פיצי של ווסאבי.

*   פורסים את  הסלמון או הטונה או אבוקדו לפרוסות דקות ומניחים על כל "ביצה".

*   אפשר לעטוף באצה.

*   אפשר לבזוק מלמעלה טיפה של ביצי דגים.

 

 

 

 

 

 

מאקי                                                                            

חומרים :

*   אצה

*   אורז

*   מילוי.(ירקות, דגים).

 

אופן הכנה :

*   מניחים אצה על המחצלת ממלאים באורז מניחים ירקות במרכז ומגלגלים.

*   לוקחים 3 יחד מסדרים בערימה ומגלגלים עם עוד אצה את כולם יחד.

*   במאקי רצוי לשים רק סוג אחד של מילוי.

*   בדרך כלל נותנים 6 חתיכות למנה.

 

 

 

הערות :

*   אפשר לספוג את הנוזלים מהדגים בעזרת נייר.

*   קולפים ג'ינג'ר עם קולפן ואחרי הקילוף מקלפים עד הסוף, מכניסים לכלי סגור עם חומץ ופי 2 מים מחומץ, סוכר ומלח לפי הטעם סוגרים לשבועיים.

*   ווסאבי מגיע ב 3 צורות, בשפופרת, אבקה וגושים טריים.

*   עדיף להשתמש בחלק האמצעי של הדג (פוו) חלק שמן יותר וטוב יותר.

*   אפשר להשתמש בעור של הסלמון מקשקשים אותו , מטגנים וחותכים לקוביות.

*   שמכינים סושי שהסלמון או האורז מבחוץ עוטפים את המחצלת בניילון נצמד.

*   סושי מגישים עם סויה וכדור ווסאבי.

*   אפשר להכין גם סושי משולש.

*   כשעובדים עם אצות מרטיבים קלות את הידיים לחיבור בין אצות.

*   מילוי לסושי יכול להיות גם כבד אווז או פילה בקר.

*   כל סוגי דגי הים טובים לסושי.

סושי אורמאקי
 

סושי אורמקי                                                                                                          

חומרים :

*   אצה

*   אורז

*   סלמון מעושן.                                                                                                

*   אבוקדו בטונאט.או כל ירק שרוצים או כמה ירקות יחד.                                    

 

אופן הכנה :

*   מפזרים שומשום על המחצלת ומסדרים פרוסות של סלמון מעושן על חצי מחצלת.

*   מניחים על הסלמון את האורז בשכבה נאה.

*   מגלגלים את האבוקדו בתוך האצה ומניחים במרכז הסושי.

*   מגלגלים, מהדקים.

*   חותכים קצוות וחותכים לצורת הסושי הרצויה.

*   עם רוצם להכין ספיישל סושי אחרי שהסושי קיבל צורת עיגול מניחים עליו פרוסות ארוכות של מלפפון ירוק חתוך דק מאוד מהדקים וחותכים.

*   הערה : סושי זה מכינים עם מחצלת עטופה בניילון.

 

אורז לסושי

 

הכנת אורז לסושי + תחמיץ :

*   אורז עגול.

*   1:1.2 מים:אורז.

*   חצי ליטר חומץ  אורז.

*   500 גר' סוכר.

*   50 גר' מלח.

 

אופן הכנה :

*   מניחים בסיר את חומץ האורז ומוסיפים לבפנים את הסוכר והמלח ומאדים על להבה נמוכה עד לחיבור.

*   שוטפים ומייבשים את האורז במסננת.

*   מבשלים את האורז בסיר 10 דקות על להבה בינונית עם סיר פתוח מערבבים קלות לא נותנים למים לרתוח, מבשלים עוד20 דקות עם סיר אטום על אש נמוכה, ועוד 10 דקות סיר אטום ללא אש.

*   מוסיפים לאורז אחרי שמוכן 250 סמ"ק מהתחמיץ המוכן.

*   על כל קילו אורז יוצקים 250 סמ"ק תחמיץ.

*   מקררים את האורז.

סושי
 

סושי

 

סושי = בישול של אורז עם חומץ.

חומרים להכנת סושי :

*   חצי ליטר חומץ אורז.

*   אורז עגול לסושי.

*   אצות.

*   מחצלת.

*   פירורי לחם יפניים (פאנקו).(אופים בתנור מספר דקות להשחמה).

*   דלעת מסוכרת (קאנפיו).

*   צנון יפני כבוש (אושינקו) חתוך לבאטונטים קטנים.

*   ג'נג'ר כבוש.(אדום או חום).(מתכון בהערות).

*   ווסאבי.

*   סויה יפנית (קיקומן, ימאסאה).

*   דגים : טונה אדומה, סלמון, סלמון מעושן.

*   (טמאגו) חביתה יפנית מ 3 ביצים כף סויה וכף סוכר.(מערבבים הכל יחד ומטגנים על מחבת חמה עם מעט שמן).מכינים את החביתה בשלבים, כל פעם מוסיפים חלק מהבלילה נותנים לה להתבשל קלות ומגלגלים ואז מחברים שוב בפינה.
ככה יוצא חביתה ארוכה ומלבנית, עוטפים בנייר כסף הדוק ועושים חור לשחרור אדים. יכולה לשמש גם כתוספת למנה וגם כמילוי לסושי.

*   ירקות חתוכים לג'וליאן דק ככל האפשר: מלפפון מורידים שכבת קליפה עם מעט בשר וחותכים, גזר, פלפל, פטריות בצל ירוק אמנסה.

*   חותכים פרחים קטנים מגזר וצנונית.

מטבל אינארי : מיונז, בצל ירוק, ביצי דגים כתומות, סלמון מעושן קצוץ, מיץ לימון.
חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש