לקישורים נוספים...

חברים

מסעדות איטלקיות: ±מפה 03-5248818 תל אביב-יפו אוסטריה דה פיורלה ±מפה 03-5251166 תל אביב-יפו איל פסטיו ±מפה 03-5273394 תא ארנסטו 90 (בר יהודה) ±מפה 03-5175096 תא ביג מאמא ±מפה 03-5178486 תל אביב-יפו בליני ±מפה 03-5201169 תא בליסמה ±מפה 09-9588337 הרצלייה דומינו פיצה ±מפה 04-6290977 זכרון יעקב הבית ביקב 1882 ±מפה 09-9573818 הרצליה טאבולה ±מפה 03-5614512 תא טרטוריאה ±מפה 03-6990777 תא לה פונטנה ±מפה 09-9570435 הרצליה פיתוח לה פסטה פרסקה ±מפה 03-5615282 תא מזאלונה ±מפה 03-6475969 תא מזטי ±מפה 03-5257575 תא סבארו ±מפה 03-6876099 תא ספגטים ±מפה 03-6499420 תל אביב-יפו ספגטים ±מפה 09-7405766 הוד השרון ספגטים קפה ±מפה 03-5756060 רמת גן ספגציה ±מפה 03-6415555 רמת אביב פביו ±מפה 03-9653410 ראשון לציון פורמג'ו ±מפה 09-8625251 נתניה פיצה האט ±מפה 03-5104262 תא פיצה האט ±מפה 08-9468698 רחובות פיצה האט ±מפה 03-6732111 רמת גן פיצה האט ±מפה 09-9547140 הרצליה פיצה האט ±מפה 09-740768

לחמים

ראשי >לחמים
לחם הבית
 

לחם הבית:  

חומרים:1 ק"ג קמח מנופה , 50 גר" שמרים טריים , 1כוס שמן זית(200cc) , 20 גר" מלח , כפית סוכר , 120 גר" זייתי קלמטה (מגולענים) , כוס גדושה של בזיליקום (לחתוך בידיים שלא ישחיר) , מים לפי ספיגה כ-600cc.

 

 

 

אופן ההכנה:

-         יוצרים גומה בקמח מפוררים לתוך הגומה את השמרים הטריים ומכסים(למנוע התערבבות חומרים).

-         מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעזרת הידיים תוך כדי שפיכה של מים לתערובת.

-         לשים את הבצק עד קבלת בצק לא דביק וחלק, יוצרים פנים חלקות לבצק ומטפיחים אותו לגודל פי 2 ממה שהיה.

-         לאחר תפיחה ראשונית לשים את הבצק שוב נותנים פנים חלקות ומחלקים לארבע חלקים , שולחים שוב להתפחה לגודל המקורי חורצים עם סכין שני חריצים מפזרים מלח גס על גבי הבצק.

-         מחממים תנור ל200 מע' מכניסים את הלחם כאשר כל שלוש דקות במשך תשעה

דקות פותחים את התנור ומשפריצים על הלחם מים ולאחר מכן מוסיפים עוד כ-15 דקות אפייה.

-יש לשים לב היטב ללחם שלא יישרף , את הלחם בודקים עם הוא מוכן על ידי נקישה על גב הלחם.

חלה של שבת
 

חלה של שבת.

חומרים: 1 קג" קמח , 50 גר" שמרים , 100 גר סוכר , 15 גר מלח , 2 ביצים , 100cc שמן , כ 400 cc מים פושרים , 10 גר" משפר אפייה  (לא חובה).

אופן ההכנה:

אחרי התפחה ראשונה יוצרים שלושה נחשים גדולים ושלושה קטני ומהם יוצרים שתי צמות , מניחים את הצמה הקטנה על הגדולה ונותנים לבצק לתפוח עוד קצת מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים ב220 מע' חצי שעה בערך.
לחם סובין(דגנים)
 

לחם סובין(דגנים)

חומרים: 100 גר" סובין(קליפה של חיטה), 250cc  מים (להשרות את הסובין) , 25 גר" מלח , 70 גר" שמרים , 300 גר" קמח מלא , 700 גר" קמח , 20 גר" סוכר 50 cc ברנדי , 50 גר" אגוזים גרוסים , 30 גר" גרעיני דלעת , 30 גר" , חמנייה.

אופן ההכנה:

-         שמים 250cc מים בסובין ומשרים אותו כמה דקות , מערבבים את הקמח המלא והלבן ביחד ויוצרים גומא.

-         מפוררים לתוך הגומא שמרים טריים מכסים ואת שאר החומרים מוסיפים מעל.

-         מוסיפים מים בשלבים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק חלק ולא דביק (יש ללוש את הבצק חזק וטוב יותר משאר הבצקים האחרים).

-         עושים התפחה פעם אחת ולאחר מכן מחלקים את הבצק לשנים או ארבעה כדורים ,עושים עוד התפחה ולאחר מכן טובלים את כדור הבצק במים ומיד בשומשום חורצים כמה פסים ונותנים לבצק לנוח קצת ולתפוח עוד קצת.

-         מכניסים לתנור מחומם על 220 מע' לחצי שעה בערך.

לחם רוזמרין
 

לחם רוזמרין

חומרים:  1קג" קמח , 50 גר" שמרים , 1 ביצה , 50cc חומץ , 170cc חלב צימחי , 60 cc שמן זית , 300 cc מים פושרים , 2 כפות עלי רוזמרין יבש , 25 גר" מלח.

אופן ההכנה:

-         יוצרים גומה בקמח ומפוררים את השמרים פנימה, מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד קבלת בצק חלק ולא דביק.

-         עושים שתי התפחות לגודל המקורי ולאחר מכן חורצים פסים על גב הבצק.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 220 מע' לחצי שעה בערך ולהתיז מים על הלחם מידי 3 דקות במשך 9 הדקות הראשונות של האפייה
לחמים.
 

 

לחם עגבניות זיתים וטימין.

חומרים: 1 ק"ג קמח , 50 גר" שמרים טריים , 25 גר" מלח , 180ccשמן זית , 10 גר" סוכר , כ-500 עד 600 cc מים פושרים , עגבניות מיובשות (ג'וליין) , זיתים (אמנסה) , טימין , רסק עגבניות (כוס).

אופן ההכנה:

-         שמים את הקמח בכלי מתאים ועושים גומה, מוסיפים את השמרים לתוך הגומה ומכסים.

-         מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהזיתים והרסק ע' אותם מוסיפים אחרי המים ואחרי הלישה הראשונית כדי לא למעוך את הזיתים.

-         לשים את הבצק עד קבלת בצק חלק ולא דביק , שמים בהתפחה ראשונה עד להכפלת הגודל של הבצק.

-         לאחר התפחה ראשונה לשים את הבצק ויוצרים כדור חלק או שני כדורים חורצים עם סכין שלושה פסים על גבי הככר ושולחים להתפחה שנייה.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 220 מע' לחצי שעה בערך שב9 דקות הראשונות משפריצים מים כל 3 דקות על גבי הבצק שיהפוף לקריספי
חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש